Підтримати нас

Комітет з питань свободи слова звернувся до Нацполіції через напад на журналістку в Херсоні

02 жовтня 2024 16:20
85
Поширити:
Фото зі сторінки Олени Гнітецької

Комітет з питань свободи слова звернувся до Нацполіції через напад на  журналістку онлайн-медіа МОСТ Олену Гнітецьку, коли вона оглядала місце будівництва підземної школи в Херсоні. 

Про це йдеться на сторінці Комітету. 

Зазначається, що Голова Комітету Ярослав Юрчишин направив депутатське звернення до Національної поліції.

В ньому Юрчишин просить надати інформацію про відкриття кримінального провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності Гнітецької. А також провести перевірку фактів, викладених у публікації ІМІ. Окрім цього, вжити відповідних заходів для притягнення винних до відповідальності.

  • У Херсоні невідомий чоловік напав на журналістку онлайн-медіа МОСТ Олену Гнітецьку, коли вона оглядала місце будівництва підземної школи. Вона займається темою будівництва підземних шкіл у Херсоні, тому хотіла особисто оглянути будівництво, яке викликає обурення місцевих жителів.
  • На сторінці поліції Херсонської області повідомили, що слідчі розпочали кримінальне провадження щодо «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».
  • Раніше 8 липня в Херсоні невідомий чоловік напав на Олену Гнітецьку під час знімання та погрожував розправою. Чоловік під’їхав на велосипеді, коли вона знімала пошкоджений російськими обстрілами головний корпус Херсонського державного університету.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів