Підтримати нас

У Херсоні напали на журналістку: поліція почала розслідування

09 липня 2024 19:32
228
Поширити:
журналістка та нападник
Журналістка Олена Гнітецька (зліва) та чоловік, який напав на неї. Фото: МОСТ

Поліція розпочала кримінальне провадження у зв’язку з нападом в Херсоні на журналістку онлайн-медіа МОСТ Олену Гнітецьку.

Про це представнику Інституту масової інформації в Херсонській області повідомив пресофіцер Головного управління національної поліції в Херсонській області Андрій Кований. 

За його словами, 8 липня справу внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Зараз проводиться слідство.

Як розповіла Олена ІМІ, ввечері 8 липня в Херсоні невідомий чоловік напав на неї під час знімання та погрожував розправою.

За словами журналістки, чоловік під’їхав на велосипеді, коли вона знімала пошкоджений російськими обстрілами головний корпус Херсонського державного університету.

“Почав погрожувати й бігти на мене, і вимагав прибрати камеру. Я відбігла від нього та попросила іншого чоловіка, який ішов повз, викликати поліцію. Це злякало нападника і він утік”, – додала Олена.

У цей момент журналістка була в бронежилеті та касці з нашивками PRESS, тож нападник чітко бачив, що перешкоджає роботі журналістки, йдеться в повідомленні.

За даними ІМІ, місцеві журналісти зʼясували, що нападника звати Микола Койчев. Людина з таким прізвищем у 2014–2018 році отримала дозвіл на носіння травматичної зброї від херсонської поліції на підставі того, що він нібито журналіст. 

  • 28 червня Володимир Зеленський видав указ про нагородження орденом «За заслуги» ІІІ ступеня кореспондентів та працівників комунальних підприємств, які працюють на Херсонщині. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів