Підтримати нас

Хто «зшиває» Україну

27 травня 2020 12:00
856
Поширити:

Будівництво нових доріг було однією з найпривабливіших передвиборчих обіцянок Володимира Зеленського. Коли він став президентом, наша економіка зростала, і фахівці цілком аргументовано передбачали наповнення бюджету. Ці сподівання перекреслила економічна криза, а згодом її поглибили пандемія та карантин.

Та президент Зеленський продовжує говорити про дороги як про один зі своїх пріоритетів. З його ініціативи частину українських автошляхів цього року будуватимуть у кредит. Цей проєкт назвали доволі пафосно – «Зшити Україну». На його здійснення обіцяють виділити 85 мільярдів гривень. Чимало фінансових аналітиків дуже сумніваються в реалізації такого наміру. Не певні, мабуть, і чимало наших співгромадян, що вимушені пересуватися по роздовбаних дорогах. Ці шляхи скоріше схожі на напрямки, ніж на автомагістралі. Тож люди в наддніпрянських селах, що вирощують овочі, змушені вивозити їх на ринки Олешшя саме по таких шляхах. Один з них - від затишного Підстепного до Пойми - жахливий, яма на ямі. І кожна з них – це вирок для автомобіля.

Не дочекавшись допомоги від влади, селяни самі гуртом вирішили ремонтувати дорогу. Самотужки відновлюють асфальтоване покриття шосе, яке сполучає село Підстепне з Піщанкою та Поймою. Для цього використовують власні автомобілі, трактори, причепи, бетономішалки...

Матеріали для ремонту придбали за власні гроші. Селяни по буднях пораються на своїх городах, вирощуючи городину, а по вихідних, у суботу та неділю, латають ями.

Ось такі паралельні світи смаглявої Таврії: хочеш дорогу - зроби її сам.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів