Підтримати нас

Хто та чому їде відпочивати у Хорли

Автор статті
26 липня 2018 05:34
919
Поширити:

Ціна та якість приваблює курортників.

"Крим наш" напівжартома кажуть на Херсонщині, коли їдуть у Хорли. Це село розташовано на невеличкому півострові у Каланчацькому районі та є курортом на Чорному морі. Пляж невеликий - усього 350 метрів прибережної зони, але затишний та чистий. На півострові, крім того, є лікувальні грязі та фонтан з мінеральною водою. Курортна інфраструктура Хорлів доволі скромна - менше десятка кафе по дорозі на берег та невеликий ринок із місцевою продукцією. За невелику ціну зупинитися можна як у місцевих вдома, так і на базах відпочинку, приватних пансіонатах.

Ще чотири роки тому про Хорли знали мало, тому що основний потік туристів йшов повз - на Крим. Зараз відпочиваючі з усієї країни відкривають для себе цей херсонський курорт.



- За Хорли чула раніше. Мені розповідав знайомий, яке це чудове місце, він колись їздив сюди на острова, на полювання, - каже Ольга з Києва. В Хорлах цього року вона вперше. До того відпочивала в Криму - Севастополі та Євпаторії.

- Потім вже перестали туди їздити. Це моя позиція, - каже жінка.

- Дійсно мені тут сподобалось - неглибоке море, чиста вода, тепла, - додає Ольга.
Її кума Катерина з Черкас до Хорлів приїжджає вже шостий рік поспіль. Вона возить на море своїх онуків.



Інші відпочиваючі - Ольга та Богдан з дітьми - приїхали з Київської області. Теж вперше. Але тут були раніше їхні батьки, які порадили Хорли для відпочинку.

- Раніше відпочивали у Судаку, - розповідає подружжя. Після анексії спробували Одесу та там їм видалось брудніше та дорожче.

- Тут влаштовує ціна та якість, - каже Богдан.

Саме це особливо приваблює курортників із Херсонщини, які не можуть дозволити більш популярні курорти - Скадовськ, Залізний Порт та Лазурне. Хорли вважається місцем бюджетного відпочинку.



- Зазвичай їздили до Залізного Порту або до Лазурного. Там зараз дорого, а в Хорлах мені подобається, - каже Наталія з Херсона.

- Усе життя їздимо сюди, - розповідають Максим та Аліна з Чаплинського району, - Раніше ще в Генічеськ їздили. Рік туди, рік сюди. Цього року вирішили у Хорли, бо сюди ближче.

- Ми люди бідні, прості, так що нам нормально - й там, й там, - пояснюють молоді люди.



У порівнянні з іншими курортами на Херсонщині, Хорли - не популярний напрямок, та тут мало людей. Якщо для місцевих це означає менший заробіток, то для відпочиваючих, які надають перевагу затишку, це навпаки, ідеальний курорт.

P.S. Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ