Підтримати нас

Хто буде штрафувати

Автор статті
03 лютого 2017 03:00
597
Поширити:

Проблема паркування  – давній головний біль автомобілістів багатьох міст, і не лише України.

І кожен населений пункт вирішує проблему по-своєму. Наприклад, Київ. Там вирішили вже найближчим часом встановити в центрі столиці першу в країні роторну парковку. Приїхала сама конструкція до нас із Польщі та, як повідомляють в мерії, дісталася Києву абсолютно безкоштовно.

Що за пристрій? Це металева конструкція, заввишки 10-15 метрів з автомобільними майданчиками, що вертикально обертаються. Її зведення вимагає всього 5 днів, а сама конструкція займає близько 30 квадратних метрів і вміщує до восьми машин. Керують нею самі водії.

Найближчим часом столична влада має намір оголосити тендер на закупівлю п'яти таких парковок. Точну вартість поки не повідомляють, однак передбачається, що особливо відрізнятися в ціновому рівнівід облаштування звичних стоянок вона ніяк не буде. Чиновники вважають, що такі заходи мають розвантажити столичні вулиці.

Херсон, звичайно, не настільки великий, як Київ. Проте такого дива навіть у найближчому майбутньому не чекають і не передбачають. З парковками у нас вистачає інших проблем.

У вівторок, 31 січня, виконком Херсонської міськради хотів наділити комунальне підприємство  “Сервіс-Центр” новими повноваженнями. Нагадаємо, саме це підприємство відповідає за ситуацію з парковками в нашому місті. Так от, підприємству хотіли дозволити складати протоколи за неправильну парковку статтею ст. 152 і 152 (1) Адміністративного кодексу України. А це “Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів”.

Мер Херсона Володимир Миколаєнко заявив, що з таким ставленням до благоустрою давав би право штрафувати всім, “щоб чистили сніг і посипали пісочком, боячись штрафів”.

Голосів на підтримку такої ініціативи не знайшлося. Члени виконкому вирішили, що право складати протоколи потрібно залишити за поліцією, а адміністративні протоколи такого формату – за посадовими особами органів місцевого самоврядування. А все тому, що бояться, аби інспектори не почали штрафувати усіх підряд чи мститися водіям, які їх образили. Чи просто брали хабарі за нескладання протоколу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ