Підтримати нас

Хочуть заборонити пластичні операції особам до 18 років

Автор статті
29 червня 2017 05:07
677
Поширити:

Експерти, які наполягають на віковому обмеженні, говорять про психічну уразливість молодих людей і їх нездатність тверезо оцінювати вплив реклами.

Сьогодні клініки краси активно експлуатують емоційну і психологічну незрілість підлітків, заманюючи їх різного роду пластичними операціями і процедурами. Складно уявити, з яких причин молоді люди віком до 18 років проходять через ін'єкції ботокса, які призначені виключно для боротьби з віковими зморшками, якщо їх власні зморшки повинні з'явитися років через 15-20. Однак деякі косметичні хірурги переконують молодих людей в тому, що таким чином можна домогтися профілактики вікових змін шкіри, хоча це і не відповідає дійсності.

Фахівці некомерційної організації в сфері біоетики Nuffield Council on Bioethics (Великобританія) стверджують, що клініки краси не лише активно закликають підлітків, а також піддають їх ризику небезпечних і непротестованих процедур, пише medikforum. Саме тому молодим людям необхідно заборонити проходження через такі операції, як ін'єкції ботокса, збільшення  губ, установка імплантів щік і збільшення грудей.

За словами представників комісії, сьогодні діти у віці 8-9 років вже вимагають від своїх батьків можливості пройти через пластичні операції під впливом онлайн-ігор, які стимулюють цей процес -- на кшталт Plastic Surgery Princess.

Розслідування показує, що косметологи і пластичні хірурги активно просувають свої послуги в соціальних мережах, не обтяжуючи себе перевіркою віку потенційних клієнтів. На думку експертів, дітям можна дозволити лише реконструктивну пластичну хірургію, пов'язану з виправленнями наслідків травм або яких-небудь дефектів, через які діти і підлітки можуть стати об'єктом для цькування в дитячих колективах. Іншими словами, пластичний хірург може виправити кривий ніс або лаповухі вуха, але не повинен колоти ботокс дівчині 15 років або збільшувати їй губи.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ