Підтримати нас

Херсонцям презентують фільм про історію правозахисного руху в Україні

08 листопада 2016 06:15
214
Поширити:

Показ відбудеться у Херсонському АртХабі.

"Завтра, 9 листопада 18:00 подивимось 1-годинний фільм про історію правозахисного руху в Україні. Подія присвячена 40-річчю з дня (09.11.1976), коли група українських правозахисників об'єдналася для сприяння виконанню Гельсінських угод.

У 1975-му році уряди 35 держав Європи і Північної Америки, у тому числі і уряд СРСР, підписали Гельсінські угоди, що були покликані закріпити нові відносини в Європі, забезпечити виконання у кожній з них високих принципів демократії та прав людини.

Українська Гельсінська спілка стала найбільшою правозахисною організацією в УРСР. Серед її 36 членів були такі відомі дисиденти, як Надія Світлична, В’ячеслав Чорновіл, Василь Стус, Василь Овсієнко, Микола Горбаль та ін. Незважаючи на постійні репресії, УГГ не припинила своє існування. З 1987 року, коли ставала поступово все більш можливою легальна діяльність, члени УГГ, які поверталися з таборів, майже всі стали вести політичну діяльність. Коли Україна стала незалежною, правозахисний рух треба було створювати з нуля.

Вхід вільний." - йдеться у повідомленні.

Адреса: вул.Гімназична (колишня Червоностудентська), 30А.

Як нас знайти: https://blog.art.ks.ua/p/blog-page_11.html

Контактний телефон: 095 826 92 88.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ