Підтримати нас

Херсонцям розповіли про Велику Литву. ФОТО

Vgoru
19 травня 2017 08:15
501
Поширити:

Презентація книги «Велика Литва. III том. Україна» пройшла у Херсонській центральній міській бібліотеці ім. Лесі Українки.

Книгу представила її автор Бірутє Вальонітє, вона приїхала у наше місце у складі делегації, яка бере участь у “Днях Литви у Херсоні”.

Бірутє Вальонітє – Підписант (сигнатар) Акту про Незалежність Литви 1990 року, політик, громадський діяч, президент Клубу підписантів Акту Незалежності Литви. У 1983 році отримала спеціальність інженера лісового господарства в Литовській академії земельного господарств. Була активним членом литовського руху відродження. У 1990 році обрана до Верховної Ради - Відновленого сейму Литовської Республіки, де працювала в області охорони навколишнього середовища та лісового господарства.

Бірутє Вальонітє багато років цікавиться історією Великої Литви, подорожує історичними землями Великого Князівства Литовського і фотографує спадщину, що залишилася в Білорусі, Україні, Росії, Польщі. Під час подорожей накопичила величезний архів фотографій.

Цей вражаючий історичний матеріал і представлений у фотоальбомі "Велика Литва". Третій том присвячений Україні.

В даний час автор готує четверту книгу - про литовський спадщині в Польщі і Росії.

У своєму виступі перед херсонцями автор книги “Велика Литва” зазначила, що в Україні, на щастя, збереглося чимало пам’яток архітектури часів Великого Князівства Литовського. У Литві таких пам’яток майже немає через те, що територія сучасної Литви у минули часи біла під владою різних загарбників, які нищили культуру народу.

Під час презентації Бірутє Вальонітє продемонструвала слайд-шоу і розповіла про старовинні будівлі, зображені на фотографіях в її альбомі.

${gallery:60ef8affb033a8e9b8e73e8412e1407a}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ