Підтримати нас

Херсонські ФОПи отримають довгоочікувану компенсацію за карантинний «простій»

Автор статті
09 липня 2020 10:00
986
Поширити:

У Херсоні фізичні особи-підприємці, які змушені були призупинити свою діяльність у зв'язку з карантином, можуть отримати виплати.

Про це повідомив перший заступник мера Херсона Ігор Козаков.

Чиновник розповів, що покрокову інструкцію по отриманню допомоги по частковому безробіттю розробив Державний центр зайнятості. Зазначається, що допомогу можна отримати як тим ФОПам, які мають найманих працівників, так і тим, що їх не мають.

Втім, основна умова для підприємців – треба, щоб до моменту припинення діяльності ФОП повинен був платити ЄСВ протягом півроку.

Козаков проінформував, що виплати можна отримати протягом семи днів (максимум - два тижні). Процедура оформляється онлайн: отже, ніяких довідок з податкової не потрібно.

За кожен місяць зупинки діяльності підприємець має право отримати приблизно три з половиною тисячі гривень.

Також за кожного найманого працівника за час призупинення діяльності сума буде вираховуватися залежно від окладу, але не може перевищувати чотирьох тисяч гривень.

Виплати не обкладаються податком, підсумував перший зам міського голови. До того ж, у зв'язку з тим, що в Україні продовжили карантин, виплати можна буде отримувати і надалі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ