Підтримати нас

Херсонщина отримала понад 26 мільйонів освітньої субвенції по двом програмам

23 вересня 2020 13:00
633
Поширити:

Як повідомляють у Херсонській ОДА, ці кошти надійшли до міст обласного значення, районних та об’єднаних територіальних громад протягом січня- вересня 2020 року на забезпечення кабінетів для початкової школи.

Значну частину цих коштів - понад 16 мільйонів гривень - треба використати на створення освітнього простору в рамках реалізації концепції «Нова українська школа». Завдяки цьому навчальні заклади області мають отримати необхідні їм меблі, комп’ютерне обладнання, дидактичні матеріали тощо.  

Але, як зазначається в інформації, у вересні не повністю використали ці фінансові надходження Херсон, Генічеський, Великолепетиський, Верхньорогачицький, Олешківський, Новотроїцький, Високопільський райони, а також Гладківська, Долматівська, Каланчацька, Білозерська, Кочубеївська, Любимівська об’єднані територіальні громади. Здебільшого затримка використання коштів пов’язана з перенесенням підрядником строків постачання шкільних меблів. 

Також Херсонщина отримала 19 мільйонів 742 тисячі гривень субвенції з держбюджету для реалізації програми «Спроможна школа для кращих результатів». Ця програма передбачає надання фінансової підтримки школам на ремонт будівель, завершення недобудов, закупівлю обладнання для класів та оновлення навчальних кабінетів, інтер’єрів у коридорах, класах та інших приміщеннях. 

Підкреслимо, що школи повинні закінчити реалізацію проєктів до 31 грудня 2020 року.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів