Підтримати нас

Херсонець презентує фільм про українських та польських повстанців Другої світової війни

10 жовтня 2019 05:20
623
Поширити:

У понеділок, 14 жовтня о 12:00 та о 18:00 у ККЗ «Ювілейний» херсонець Тарас Лазер презентує документальний фільм за власним сценарієм «Рубіж. Грубешівська операція» про одну з найуспішніших українсько-польських бойових операцій проти сил НКВС.

Кінострічку вже показали у Львові, Краматорську, Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську та інших містах України. А саме в День захисника України фільм покажуть у Херсоні.

Крім того, глядачі мають нагоду поспілкуватися з автором сценарію Тарасом Лазером.

Вхід вільний!

Довідково: У стрічці розповідається про долю двох воїнів – одного з Української повстанської армії, другого – з польської Армії Крайової, а також описана історія радянської та німецької окупації у 1939-1946 роках. Обидва вояки билися з нацистами, протистояли комуністам, нівечили долі одне одному, але врешті-решт усвідомили, що їхня взаємна боротьба була завжди вигідна лише сильним цього світу – спершу Гітлеру, а пізніше – Сталіну. Глибоко символічна співпраця УПА та АК найпотужніше проявилася на українсько-польському прикордонні. Саме там відбулася найбільш пам’ятна спільна операція послідовників АК, організації ВіН (Вольность і Нєзавіслость), та УПА – напад на контрольоване комуністами польське місто Грубешів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ