Підтримати нас

Керівниця виноробні на Херсонщині, яка розміщувала військових РФ, отримала 12 років ув’язнення

23 жовтня 2024 12:50
354
Поширити:
Виноробня “Князя Трубецького”. Фото: Ірина Наумова

До 12 років ув'язнення заочно засудили 56-річну підприємицю, яка розміщувала військових РФ на виноробні "Князя Трубецького" у Херсонській області.

Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду.

Під час окупації вона переоформила бізнес за законодавством РФ та сплачувала податки до російського бюджету, а також розміщувала на виноробні російських військових 126 окремої бригади берегової оборони РФ.

“На прохідній був штаб росіян. На території її підприємства армія РФ тримала броньовану та колісну техніку", — йдеться у матеріалах справи.

З тексту підозри стало відомо, що засудженою є 56-річна Тетяна Єрмола.

Вона налагодила контакт із представниками командування російських військ із позивними “Кум” та “Самсон” і добровільно надала територію підприємства, готель та виробничі приміщення для розташування штабу невстановленого військового формування РФ, підрозділів тилового забезпечення, зв'язку та медичного забезпечення, у тому числі для розміщення підрозділів військової частини 12676 РФ.

За розміщення військ РФ Тетяна Єрмола домовилася про охорону підприємства цими підрозділами. Завдяки сприянню військових РФ, з березня 2022 року ПрАТ “Князя Трубецького” став співпрацювати з окупованими територіями, постачаючи туди виноробну продукцію підприємства.

Також 14 вересня 2022 року вона зареєструвала підприємство у російському “Реєстрі юридичних осіб” та отримала код платника податків.

Єрмола налагодила діяльність підприємства та реалізацію його продукції на окупованій території та ініціювала перед окупаційною адміністрацією налагодження податкового та правового співробітництва й участь акціонерного товариства в програмах “державної підтримки” від РФ.

  • Підприємство з виробництва виноградних вин “Князя Трубецького” розташоване у селі Веселе Бериславського району Херсонської області. Виноградники заводу Трубецького розташовані вздовж берегів Дніпра в напрямку Берислава і займають 200 гектарів.
  • Підприємство було в окупації з перших днів російської агресії. 11 листопада село Веселе звільнили Збройні сили України після 260 днів російської окупації.
  • Виноробне господарство імені князя Трубецького перейменували у Stoic Winery. Про своє рішення виноробня повідомила в інстаграмі.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів