Підтримати нас

Історія одного капелюшка

07 червня 2020 02:00
718
Поширити:

Херсонці можуть ознайомитися з історичним минулим капелюхів.

Як повідомляє Херсонський обласний краєзнавчий музей, тут можна побачити різноманітні  головні убори. Це понад 100 колекційних зразків ХІХ - початку ХХІ ст. Різні за пошивом, формою, призначенням, прикраси мали на меті не лише урізноманітнити образ, а й підкреслювали статус особи. 

Збірка музею нараховує убори, якими користувалися різні верстви населення в різні часи. Один з таких капелюх “таблетка”. 

Історія створення атрибуту пов’язана з зіркою, актрисою 1930-х Гретою Гарбо. Дизайнер вирішив за основу взяти чоловічий армійський головний убір. Після декількох спроб прибрав  поля і створив модний предмет одягу. Але, щоб закріпити його на голові, необхідно було мати неабияку кмітливість та декілька шпильок.  

Згодом новий жіночий капелюх став одним із затребуваних аксесуарів та значного розповсюдження набув у  60-х роках минулого століття.

Сучасні модифікації “таблеток” полюбляють одягати представники королівської сім’ї Кейт Міддлтон, Меган Маркл. А з 2005 року німецька авіакомпанія «Lufthansa» навіть запровадила уніформу з обов’язковим носінням капелюшка.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ