Підтримати нас

Верещук на новій посаді займатиметься переселенцями. Раніше за цю роботу її критикували волонтери. ОНОВЛЕНО

06 вересня 2024 07:20
298
Поширити:
Фото: Ірина Верещук під час виступу у Верховній Раді 5 вересня 2024 року/Фейсбук

Ірина Верещук, яка обіймала посаду віцепрем’єр-міністерки України – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, працюватиме заступницею голови Офісу Президента України. Вона озвучила напрямки своєї роботи.

Про це йдеться на її сторінці. 

Під час виступу у Верховній Раді вона зазначила:

“Я йду працювати в Офіс Президента та буду займатись тим, чим займалась на посаді віцепрем’єр-міністерки, а саме: діти, внутрішньо переміщені особи, міжнародне гуманітарне право. Все те, що ми робили в штабах”.

Оновлено. Волонтери організації   HUMANITY   організація з початку літа 2022 року допомагає українцям виїжджати з окупації неодноразово вказували на бездіяльність Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, його очільницю Ірину Верещук звинувачували у піарі та відсутності взаємодії з волонтерськими організаціями, в тому числі і тими, які допомагають людям виїхати з окупованих територій Херсонської області, закликали її звільнитися. Про це розповів в ефірі “Вгору” один із засновників організації HUMANITY Стефан Воронцов. 

Щоби почути позицію Ірини Верещук, дати їй можливість відповісти на закиди та дізнатися про роботу Міністерства “Вгору” надіслало запит до Мінреінтеграції. Відповіді від міністерки редакція не отримала.

  • 3 вересня віцепремʼєрка-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук подала у відставку.
  • 4 вересня Верховна Рада не підтримала заяву про звільнення Ірини Верещук з посади віцепрем'єр-міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
  • 5 вересня Верховна Рада України повторно розглянула і підтримала відставку Ірини Верещук з посади віцепрем’єр-міністерки України – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
  • Нещодавно стало відомо, що віцепремʼєр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук переходить на посаду заступниці голови Офісу Президента України.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів