Підтримати нас

Іранський суд зобов'язав США виплатити 245 млн за поставки хімічної зброї Саддаму Хусейну

Автор статті
21 серпня 2017 10:20
588
Поширити:

В Ірані суд постановив, що адміністрація США повинна виплатити компенсацію в розмірі 245 млн доларів постраждалим при хімічних атаках, які проводили війська Саддама Хусейна під час ірано-іракської війни 1980-1988 років.

Про це повідомляє агентство Fars.

"Кілька людей, які постраждали в ході бомбардувань із застосуванням хімічної зброї, подали позови, і суд виніс рішення по 18 особам з тих, хто постраждав або помер, і оцінив суму компенсації ", - заявив представник судової влади Мосхені Еджеі. За його словами, у зв'язку з цим адміністрація США повинна заплатити майже 245 млн. доларів 18 людям.

Відзначається, що раніше міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф розкритикував США за його подвійний стандарт підходу до використання хімічної зброї. "Ті, хто сьогодні стверджує, що хімічна зброя використовувалося в Сирії по підозрілому і небезпечному сценарію, - це ті, хто не тільки ігнорує використання зброї масового знищення (ЗМЗ) і забороняє хімічну зброю проти іранських солдатів і цивільних осіб під час війни проти цієї невинної , але гордої нації (іранської), також були співучасниками злочину Саддама, озброюючи і підтримуючи кримінальний режим Саддама ", - сказав він.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ