Підтримати нас

Інший сценарій був би ще гіршим, – Гончарук розповів, чому погодився піти у відставку

Автор статті
29 березня 2020 08:30
663
Поширити:

Експрем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що погодився написати заяву на звільнення через те, що вважає неприпустими у складний для країни час уряду діяти всупереч президенту і створювати політичну кризу.

На його думку, такий супротив міг би створити ще гіршу ситуацію. Про це експрем'єр розповів в ексклюзивному інтерв'ю 24 каналу у програмі "Перехресний допит". 

"Це було політичне рішення президента. Я би говорив про майбутнє. Він його прийняв. Це його відповідальність перед виборцями. Я з цим рішенням можу не погоджуватися, але я його поважаю. Рішення прийнято, нумо підемо далі", – зазначив Гончарук.

Він додав, що в економічно непростій ситуації, яка була ще і до коронавірусу, потрібно було зберігати макроекономічну стабільність і продовжувати позитивні набуті тренди для підписання угоди з МВФ. На думку експрем'єра, його супротив рішенню президента щодо відставки уряду міг би спровокувати політичну кризу, яка б погано вплинула на розвиток держави.

Так от, в такій непростій ситуації дуже важливо, щоби президент, уряд, парламент працювали як одна команда. Тепер уявіть собі, що уряд протиставляє себе президенту і парламенту і каже: "Ні, ви з нами не готові працювати, але ми все одно залишаємося, давайте будемо з’ясовувати, хто з нас правий чи ні". Це абсолютно дестабілізувало би, на мою думку, політичне керівництво на найвищому рівні. Тому такий сценарій був би ще гіршим для країни,
– підкреслив Гончарук.

Він пояснив, що тоді до всього ще додалася би політична криза. "Я вважаю, що за таких обставин нашій країні було б ще гірше, ніж є зараз", – сказав експрем'єр.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ