Підтримати нас

Які проблеми виникли в Херсоні під час опалювального сезону

Вгору
Автор статті
11 березня 2024 20:43
287
Поширити:
Ілюстративне фото

З 20 березня у Херсоні планують відключити опалення. Адже після 20 числа три доби поспіль очікується середньодобова температура вища за 8 градусів Цельсія.

Про проблеми, які виникли у Херсоні цього опалювального сезону, в ефірі Медіаплатформи “Вгору” розповів заступник начальника Херсонської міської військової адміністрації Сергій Орєхов.

За його словами, основною проблемою було розташування Херсона за 30 кілометрів від зони бойових дій. Тому внаслідок щоденних обстрілів армії РФ постраждали об'єкти теплоенергетики.

“Не було і тижня, щоб не було якихось прильотів та руйнування тепломереж, або іншого обладнання теплогенеруючих підприємств”, – каже Сергій Орєхов.
 Часто відбувались відключення внаслідок пошкодження мереж. Тому для їх усунення доводилось зливати воду або зупиняти роботу котелень. Також досі актуальною для усіх підприємств та установ Херсона є нестача персоналу.

Сергій Орєхов розповідає, що у наступному опалювальному сезоні місцева влада приділятиме увагу ремонту “слабких місць”, де вже є руйнування котелень внаслідок обстрілів й проведено аварійно-ремонтні роботи на теплотрасах та теплових мережах.

Завдяки попередньому ремонту пошкоджених місць буде можливість провести гідравлічні випробування в мережах, без подачі теплоносія на будинки, та визначити потребу у проведенні додаткового ремонту.

“Щоб ми влітку без теплоносія в трубах змогли зробити капітальний ремонт мереж та заміну обладнання котелень”, – додає Сергій Орєхов.

  • Раніше Роман Мрочко розповідав, що у Херсоні проводять роботу з модернізації системи теплопостачання, шляхом переходу на локальні модульні котельні для групи багатоповерхівок або встановлення поквартирного автономного опалення.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ