Підтримати нас

Яка ситуація в селах Благодатне та Правдине на Херсонщині?

Вгору
Автор статті
04 лютого 2024 19:15
565
Поширити:

У Благодатному Чорнобаївської громади на Херсонщині наразі проживає 500 людей, хоча в окупації було 175. Не всі місцеві жителі повернулися до села. В основному переїжджають люди з Білозерки, Чорнобаївки, Станіслава, які перебувають під російськими обстрілами.

Про ситуацію в селах Херсонської області пишуть в проєкті Радіо Свободи «Новини Приазовʼя». 

Зазначається, що головна проблема в Благодатному – це брак роботи.

За словами начальника Чорнобаївської СВА Ігоря Дударя, у Благодатному, яке перебувало на лінії зіткнення, зруйновано 20 будинків і пошкоджено близько 20% осель.

Також чиновник зазначив, що у Чорнобаївській громаді проживає 40% населення від тієї кількості, яка була до повномасштабного вторгнення Росії.

“Гуманітарна ситуація в регіоні стабільна, люди отримують допомогу від різних організацій. Дійсно є проблеми з працевлаштуванням”, – розповів Дудар.

У Правдиному Білозерської громади за словами місцевих жителів, через рік після деокупації ситуація покращилася.

“Світло з'явилось на початку літа минулого року. І газ дали теж, а це головне, тому що взимку потрібне опалення. В кого є свердловина, допомагають із водою іншим”, – розповіла Тетяна Плохотніченко.

Станом на 1 січня в Правдиному відремонтували 132 будинки, які були частково пошкоджені. Водночас зруйновано 44 оселі, поки коштів у державному бюджеті на їхню відбудову немає.

“Але продовжується підготовка документів, робляться технічні звіти, там трохи інший спосіб оформлення, тому що, відповідно, і витрати більші», – розповіла староста населеного пункту Любов Шевченко. 

За її словами, як передає Радіо Свобода, люди повертаються до села. Якщо на момент деокупації проживали до 200 людей, то на сьогодні у Правдиному вже 800 жителів.

  • Раніше в ефірі Медіаплатформи “Вгору” говорили з головою Бериславської РВА Володимиром Літвіновим про ситуацію в Бериславському районі. У 116 населених пунктах Бериславського району Херсонської області зі 151 є світло. У  35 – неможливо відновити електропостачання через російські обстріли. Також стало відомо, що в Бериславському районі на Херсонщині проживає близько 37 тисяч 766 людей. У місті Берислав залишається близько 1 тисячі 200 людей.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ