Підтримати нас

Групи, присвячені здоров'ю, додають головного болю модераторам Фейсбуку

Автор статті
20 вересня 2020 03:00
879
Поширити:

Нещодавно Фейсбук повідомив, що групи, присвячені темам, пов’язаним зі здоров’ям, більше не будуть з’являтися в рекомендаціях. Так компанія намагається боротися з дезінформацією.

«Групи в Facebook, зокрема, групи здоров’я, можуть бути позитивним простором для надання та отримання підтримки у скрутних життєвих обставинах. Водночас дуже важливо, щоб люди отримували інформацію про своє здоров’я з авторитетних джерел, - написав у своєму блозі Том Елісон, віце-президент Facebook з технічних питань. - Щоб надати людям точну інформацію про здоров’я, ми більше не будемо показувати групи здоров’я в рекомендаціях».

Нічого дивного в цьому рішенні немає: адже під групами, начебто присвяченими здоров'ю в соцмережах, усе частіше з'являється багато відверто антинаукових груп.

Групи в Фейсбуці, особливо ті, які займаються темами, пов’язаними зі здоров’ям, уже давно створюють проблеми для компанії, нагадав віце-президент з технічних питань. Групи, що займаються теоріями змови проти вакцин, наприклад, поширювали дезінформацію про COVID-19.

Крім того, Facebook тепер буде архівувати групи, у яких більше немає активного адміністратора.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ