Підтримати нас

ГПУ готувалася передати Росії ще більше десятка іноземних добровольців

Автор статті
21 вересня 2018 08:01
588
Поширити:

Командир 8-го батальйону Української добровольчої армії Андрій Гергерт і командир чеченського добровольчого загону імені шейха Мансура Муслім провели зустріч із Генеральним прокурором Юрієм Луценком, представниками СБУ та МВС у справі Тимура Тумгоєва. 

Так, за його словами, в результаті спілкування "зупинені екстрадиційні провадження щодо 11-х бійців добровольців і звільнено з-під варти волонтера батальйону чеченця Мовлу Тімарова, який учора мав бути переданий москалям за статтею "тероризм", та інгуша Бєлхароєва Зелімхана, якого планували передати сьогодні".

Крім того, відкрито кримінальне провадження, в рамках якого генеральна інспекція ГПУ проведе розслідування кримінальних правопорушень з боку Генеральної прокуратури України, СБУ та МВС України, які призвели до видачі Тимура Тумгоєва. На час розслідування прокурора Євгена Єніна відсторонено від займаної посади.

Також Гергерт повідомив, що бійцям-іноземцям, які воювали або воюють у складі добровольчих підрозділів, а також волонтерам-іноземцям, які допомагають цим батальйонам, після підтвердження командирами їхньої участі, автоматично органами Державної міграційної служби України буде надано дозвіл на проживання в Україні.

"З нашого боку учасниками цього процесу, які включені до складу комісії, будуть Юрій Бутусов - журналіст, Рефат Чубаров - депутат ВР та Салман Сайнароєв - боєць батальйону", - додав боєць.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ