Підтримати нас

Херсонський окружний адміністративний суд визнав незаконним підвищення тарифів на проїзд у маршрутках

Автор статті
06 жовтня 2021 09:29
1,826
Поширити:

Херсонський окружний адміністративний суд визнав незаконним підвищення тарифів на проїзд у маршрутках в обласному центрі.

Про це повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці юрист Дмитро Ільченко, який подавав до судів відповідні позови.

"Суд визнав, що відповідач не мав права підвищувати тарифи, не провівши процедуру аналізу та громадського обговорення", - написав Ільченко.

Щоправда, відзначає юрист, у цьому рішенні, яке відновлює справедливість для херсонців, є певна "ложка дьогтю". Річ у тому, що рішення суду набирає чинності через тридцять днів з дня його оголошення і може бути оскаржене. 

Крім того, як стверджує Дмитро Ільченко, зараз на розгляді в Одесі перебуває питання про призупинення дії рішення виконкому негайно.

"Це рішення має бути протягом найближчого тижня", - вказує юрист.

Як відомо, у серпні 2021 року виконком Херсонської міської ради своїм рішенням підвищив тарифи на проїзд у маршрутках обласного центру з 6 до 8 гривень. Рішення стосувалося так званих "автобусів великої місткості", хоча чіткого визначення цього терміна в виконкомі так і не надали. Крім того, була підвищена вдвічі і ціна за проїзд у міських тролейбусах - з 2,5 гривні до 5 гривень.

Рішення приймалися без своєчасного оприлюднення регуляторного акту та без процедури громадського обговорення, що і стало причиною для позовних заяв до судів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ