Підтримати нас

Херсонський морпорт через суд ризикує зазнати значних економічних і кадрових втрат

Автор статті
28 березня 2021 10:28
887
Поширити:

Херсонський морський порт, переданий у концесію вже більше як рік тому, переживає не найкращі часи у своїй економічній історії.

Мало того, що, як стверджують представники концесіонерів, компанії "Рісоіл-Херсон", досі толком до концесійних процесів на об'єкті не приступали. Так ще невдовзі морпорт може втратити понад сто мільйонів гривень і більше тисячі робочих місць.

Про це стало відомо після того, як компанія "Рівер Портс Едженсі" подала позов на Адміністрацію морських портів України, на капітана Херсонського морпорту і на Держслужбу морського та річкового транспорту.

Позов розглядає Окружний Адміністративний суд міста Києва.

Суть документа - вимога позивача визнати неправомірним і протиправним використання в Херсонському морпорту якірних стоянок. Також заперечується нинішня практика рейдової перевалки.

До всіх бід торік, згідно з офіційними даними, вантажообіг державного підприємства скоротився одразу на чверть, склавши лише 2,8 мільйона тонн на рік. Не в останню чергу таке падіння, звичайно, пов'язане з карантинними заходами через пандемію COVID-19.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ