Підтримати нас

Херсонщину штормить. Рівень небезпеки - жовтий

Vgoru
Автор статті
07 грудня 2020 18:01
947
Поширити:

У Генічеську вже затопило пляж.  Рятувальники попереджають, що негода може тривати кілька днів.

Пресцентр Державної служби з надзвичайних ситуацій (ГСЧС) оголосив на 7 грудня штормове попередження: в акваторії Азовського моря пориви вітру досягають 25-30 м / с, а висота хвиль - 15-20 дм (рівень небезпеки II, "помаранчевий").  У західних областях і Приазов'ї пориви вітру досягають 17-22 м / с (рівень небезпеки I, "жовтий").

Сайт "Центр транспортних стратегій" повідомив, що через сильні вітри і хвилі в морських портах Чорноморська, Південного, Одеси, Маріуполя, Бердянська та Білгород-Дністровського обмежили лоцманську проводку.  Також через вітер  вирішили закрити рух суден на гирлі Бистрому.

Видання "Новий Візит" розповіло, що в місті Генічеську затопило пляж.  За їхньою інформацією, дорогу на Арабатську Стрілку між двома мостами перемиває.

У коментарі "Суспільному" начальник Херсонського облцентру з гідрометеорології Юрій Кирияк повідомив, що така погода триватиме кілька днів.  За його словами, ця ситуація є типовою для такої пори року.

 "Найближчі 2 доби на території Херсонської області, особливо на Приазов'ї, буде сильний вітер 25-28 м / с, що призведе до підйому води. Зараз уже дорога на Стрілецьке на 5 см покрита водою, найближчі 2 доби ситуація буде дещо погіршуватися,  тобто можливо ще підняття рівня води, але поки не можемо сказати точно. Ця ситуація - до 9 грудня, після почнеться поступове підвищення температури повітря, вітер вщухне ", - розповів він.

Ситуацію з погодними умовами прокоментувала і спікер ГСЧС в Херсонській області Квіта Заобурна:

 "Почався перелив води, але машини нормально проїжджають, поки ніяких перешкод для руху немає. 5 сантиметрів - це не проблема, так, ми знаємо, що є штормове попередження другу добу, але поки не можемо сказати, як воно буде - або просто в морі  буде шторм, чи буде стосуватися це портів ", - сказала Заобурна.

Головна філія ДСНС з посиланням на Укргідромедцентр  повідомила, що 8 грудня сильні пориви вітру - 15-20 м / с - очікуються в західних, південних і південно-східних областях України (рівень небезпеки I, "жовтий").

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ