Підтримати нас

ГУР: Український спротив може зруйнувати план кремля створити так звану “херсонську народну республіку”

Vgoru
30 квітня 2022 07:19
1,448
Поширити:

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України запевнили, що патріотичний спротив херсонців завадить створити “Херсонську народну республіку” або іншу квазіструктуру, яка була б на користь рф.

 

Про це йдеться на сторінці ГУР у Фейсбуці. Зокрема, представник ГУР МО Вадим Скібіцький в інтерв'ю телеканалу “Настоящее время” заявив: 

“путіну до 9 травня потрібно продемонструвати свій успіх. Він усе буде робити для того, щоб будь-якими методами провести референдум та сказати, що “народ Херсонщини” проголосив “херсонську народну республіку” і хоче увійти до складу росії. Це буде подаватися як одна із перемог російських окупаційних військ на території України. Це стратегія путіна, яку він намагається реалізувати на території незалежних держав колишнього Радянського Союзу”.

У ГУР також наголошують, що тактика країни-окупанта на тимчасово окупованих територіях України – це встановлення силовими структурами жорсткого контролю за територією та призначення на посади в органах місцевої влади маріонеток, які будуть виконувати всі вказівки Кремля.

Проте, за словами Скібіцького, зірвати референдум та всі плани окупантів зі створення так званої “ХНР” може спротив і активна позиція громадян України на тимчасово окупованих територіях.

 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів