Підтримати нас

Головна помпова станція Каховського магістрального каналу повністю затоплена, – Центр журналістських розслідувань

Vgoru
17 квітня 2023 15:04
1,219
Поширити:

Головна помпова станція управління Головного Каховського магістрального каналу повністю затоплена. Загарбники намагаються відновили на ній подачу електроенергії та відкачати воду. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Окупанти відчайдушно намагаються відновити роботу помпової станції. Для цього вони завезли якихось «спеціалістів» із Росії, поновили подачу електроенергії, але співробітників каналу туди не підпускають. Навіть якщо їм вдасться запустити помпи для відкачування води, то, судячи з її обсягів, на це в них піде не менше 40 діб безперервної роботи. Але, скоріш за все, усе затоплене обладнання доведеться капітально ремонтувати та замінювати», – розповіли джерела Центру журналістських розслідувань.

Головна помпова станція Каховського магістрального каналу повністю затоплена до рівня води в Каховському водосховищі. Усі підземні приміщення на глибині 16 метрів із системою вентиляції, дренажними помпами, десятьма основними помповими агрегатами, два з яких разом з електродвигунами, ліфтові шахти перебувають у воді.

Як розповіли джерела Центра журналістських розслідувань, обладнання для помпової станції Каховського магістрального каналу можна замовити на Уральському гідромеханічному заводі. Однак на виготовлення спеціалізованих помпових агрегатів піде багато часу. Їх встановлення теж займе не один місяць. Раніше для ремонту агрегатів залучали спеціалістів із Запорізької області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ