Підтримати нас

Голова Чаплинської громади Херсонщини, яка перебуває в окупації, продовжує отримувати зарплату

11 липня 2024 17:51
8,963
Поширити:
Фото: Evocation

Голова Чаплинської селищної територіальної громади Олексій Фаустов щомісячно отримує заробітну плату в розмірі 16 тисяч 840 гривень без надбавок. Вищезгадану суму йому виплачували щомісячно починаючи з січня 2024 року по квітень включно.

Про це йдеться у відповіді Чаплинської СВА на запит “Вгору”.

За даними Evocation у 2010 році Олексія Фаустова обрали на посаду голови Чаплинської селищної ради.

А у 2020 році він балотувався на перших виборах депутатів Чаплинської сільської ради Каховського району від політичної партії “Слуга Народу”.

На початку повномасштабного вторгнення Фаустов заявив, що йде з посади через проблеми зі здоров’ям. Проте швидко змінив своє рішення і зазначив, що передасть свої повноваження наступнику.

В середині травня 2022 року російські пропагандистські медіа опублікували сюжет, у якому Фаустов “передає владу” окупаційному голові військово-цивільної адміністрації Чаплинки Атому Мірібяну.

Фаустов звинувачення у співпраці з окупаційною владою заперечує. Він виїхав з окупованої території Херсонщини й перебуває на підконтрольній Україні території.

  • 18 жовтня 2023 року Лілія Пуляєва стала головою окупаційної адміністрації Чаплинської громади.
  • За інформацією ЦЖР, Лілія Пуляєва є уродженкою села Надеждівка Хрестівської громади Каховського району. Після закінчення Херсонського державного аграрного університету вона працювала касиркою в банку, операторкою електрозв’язку в “Укртелекомі”, а з 2017 року була фахівчинею з управління проєктами відділу фінансів та бухгалтерського обліку та звітності Чаплинської селищної ради.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів