Підтримати нас

Глава армії США: понад 100 000 російських солдатів загинули або поранені

Vgoru
10 листопада 2022 09:15
592
Поширити:

Очільник Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі, виступаючи в Економічному клубі Нью-Йорка, назвав вторгнення Росії в Україну «величезною стратегічною помилкою», за яку країна розплачуватиметься «роками, роками, роками», пише CNN.

 За словами Міллі, війна спричинила величезну кількість людських страждань, у тому числі від 15 до 30 мільйонів біженців і близько 40 000 невинних українських мирних жителів.

«Ви бачите понад 100 000 убитих і поранених російських солдатів», – сказав Міллі. «Те саме, мабуть, і з українського боку».

Марк Міллі вважає, що може виникнути можливість домовитися про припинення вогню, якщо   лінія фронту стабілізується взимку.

«Коли є можливість вести переговори, коли можна досягти миру, скористайтеся нею», — сказав Міллі.   Але якщо переговори так і не відбудуться або зазнають невдачі  США продовжать озброювати Україну.

 Міллі також сказав, що США бачать перші ознаки того, що Росія справді виходить із Херсона, як вона і заявляла. Але, як він вважає,  відведення 20-30 тисяч військ із західного берега Дніпра може зайняти дні або навіть тижні.

«Я вважаю, що вони роблять це, щоб зберегти свої сили, щоб відновити оборонні лінії на південь від річки, але це ще належить побачити», — сказав Міллі.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів