Підтримати нас

Генічеський колаборант став головою псевдоорганізації на Херсонщині

Vgoru
24 серпня 2022 11:50
733
Поширити:

Росіяни призначили керівником так званої “громадської ради” Генічеського району ексголову Стрілківської сільської ради олександра пономарьова. Про це повідомляє сайт “ІРС-Генічеськ”.

За даними видання, колаборант уже прогнозує результати псевдореферендуму на користь росії, бо “інакше бути не може”. Про це він заявив під час так званого “форуму” в Генічеську.  

понамарьова двічі обирали головою в селі Стрілкове на Арабатській Стрілці. він відомий через гучний скандал, коли ще у 2014 році намагався віддати окупантам частину території сільради.

“За день до “референдуму” про статус півострова – 15 березня 2014 року в північній частині села висадився російський десант. У відповідь неподалік українські війська встановили блокпост. А 18 березня сільський голова олександр пономарьов екстрено скликав позачергову сесію, на якій запропонував депутатам пересунути український блокпост майже на три кілометри ближче до села. Фактично це дозволяло російським військовим зайняти додаткову площу Стрілкового. Усі депутати, за винятком одного, підтримали це рішення”, – йдеться на сайті “ІРС-Генічеськ”. 

У той же день, у результаті дій СБУ, рішення про перенесення нейтральної смуги було скасовано. А в грудні 2014 року російські військові залишили територію села та перебралися за адмінмежу із захопленим Кримом. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ