Підтримати нас

Генічеська МВА вже має план заходів на випадок деокупації громади

Автор статті
22 грудня 2023 11:06
501
Поширити:

Генічеська міська військова адміністрація підготувала план заходів після деокупації громади, в якому враховане й перейменування вулиць, зокрема заміна вуличних табличок.

Про це Медіаплатформі “Вгору” повідомили у відповіді на запит до Генічеської МВА.

Як повідомляється, гроші на перейменування вулиць і заміну вуличних табличок у міській адміністрації візьмуть “коштом різних джерел не заборонених законодавством”. У бюджеті Генічеської громади на 2024 рік видатки на це не передбачили. 

“Додатково повідомляємо, що при Генічеській МВА створили робочу групу, яка опікується питанням перейменування вулиць. Робоча група провела вже два засідання, на яких визначили вулиці для перейменування”, – відповіли в МВА. 

Там зазначили, що найближчим часом розпочнуться електронні консультації з громадськістю на вебсайті Генічеської МВА та на платформі ЕДЕМ.

Генічеська громада окупована з 24 лютого 2022 року. А поки правоохоронці повідомляють про підозру місцевим колаборантам, а Рада ЄС накладає санкції на людей, які підтримують окупацію Херсонщини Росією, зокрема й у Генічеському районі. Так, у "чорному списку" опинився голова Херсонського обласного штабу “Юнармії” Серафим Іванов. Саме в Генічеську створили цей осередок мілітаризації дітей.

Активісти руху “Жовта Стрічка” розвішують у Генічеську проукраїнські плакати й повідомляють про утиски російських окупантів проти місцевого населення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ