Підтримати нас

Gazeta Wyborcza: Майдан нічого не змінив в Україні

20 лютого 2016 11:45
224
Поширити:

Польське видання Gazeta Wyborcza стверджує, що українські реформи вдаряють по олігархам, тому їх заблокували.

Ситуацію в Україні через два роки після революції на Майдані коментує експерт Центру східноєвропейських досліджень Войцех Кононьчук, повідомляє Польське Радіо.

"В уряду Арсенія Яценюка немає шансів дожити до кінця терміну повноважень, дострокові вибори – питання часу. Вони можуть пройти восени або навесні наступного року", - вважає Кононьчук.

Він впевнений, що вотум недовіри не вдалось прогосувати, два табори влади (Порошенка і Яценюка) побоялись йти на дострокові вибори.

"Навколо Порошенка і Яценюка – олігархічні групи. Як президент, так і прем'єр, блокує або гальмує проведення реформ, які позбавили б олігархів впливу. Найбагатші українці не зацікавлені в лібералізації ринків, на яких вони працюють. В Україні не були створені нормальні умови для діяльності малого та середнього бізнесу, який повинен стати основою економіки. Каламутні схеми, за якими працювали і десять років тому, прекрасно працюють до цих пір", - каже Войцех Кононьчук.

За словами Кононьчука, згідно з соцопитуваннями, рівень невдоволення владою зараз вище, ніж до Майдану. Уряду вдалося розпочати деякі реформи, проте жодна з них не була доведена до кінця.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ