Підтримати нас

Гауляйтерці села Станіслав на Херсонщині повідомили про підозру в колабораціонізмі

Vgoru
Автор статті
19 липня 2023 11:41
549
Поширити:

Гауляйтерка нині деокупованого села Станіслав Херсонської області Оксана Іванко підозрюється в колабораціонізмі. Вона обійняла посаду очільниці Станіславської громади при окупантах, а також сприяла проведенню незаконного референдуму в селі.

Відповідний документ опублікували на сайті Офісу Генпрокурора.

Як ідеться в документі, 38-річна Оксана Іванко не пізніше кінця серпня 2022 року, сповідуючи проросійські погляди, добровільно погодилася обійняти посаду «голови військово-цивільної адміністрації Станіславської громади».

Як зазначається, вона розв'язувала питання роботи комунальних підприємств, працевлаштування робітників, виплати зарплати в рублях, проводила роботу з місцевими підприємцями щодо реєстрації їхньої діяльності за законодавством РФ. Як представниця незаконної влади вона активно займалася питаннями незаконного референдуму в селі Станіслав.

За вчинені кримінальні правопорушення їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.

Раніше їй уже повідомляли про підозру в організації псевдореферендуму. Тоді ми писали, що Іванко до повномасштабного вторгнення працювала керівницею місцевого театру мініатюр «Мельпомена».

Нагадаємо, для станіславської громади придбали новий автомобіль Renault EXPRESS, який буде використовуватися для підвозу хліба, води.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ