Підтримати нас

Скільки зібрав у прокаті фільм "Будинок «Слово»", де зіграв режисер із Херсона

28 травня 2024 15:27
400
Поширити:
"Будинок "Слово"", Андрій Май
Скриншот із трейлера

Художній фільм “Будинок «Слово». Нескінчений роман”, у якому зіграв режисер із Херсона Андрій Май, за перші три вікенди зібрав у прокаті 12 808 294 гривень.

Про це УП.Культура повідомила команда фільму.

Зазначається, що з 9 по 28 травня переглянути стрічку на великих екранах прийшли 83 тисячі глядачів. Прокат досі триває, тому фінальні збори "Будинку «Слово»" повідомлять згодом.

Фільм розповідає історію українських письменників доби "Розстріляного відродження", яких збирають під дахом одного будинку в Харкові та намагаються змусити працювати на благо системи. Незгода митців співпрацювати перетворює фальшивий комуністичний рай на репресії, розстріли, переслідування.

Авторами сценарію є режисер Тарас Томенко та поетеса Любов Якимчук. Музику до фільму створила композиторка Алла Загайкевич.

  • 19 березня оприлюднили трейлер цієї стрічки. Вона вийшла у прокат 9 травня. У ньому зіграв режисер із Херсона Андрій Май у ролі поета Володимира Сосюри.
  • Журналісти “Вгору” розповіли про те, як режисер Андрій Май випадково потрапив на зйомки фільму "Будинок «Слово». Нескінченний роман", про роль Володимира Сосюри та життя в окупації Херсона. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів