Підтримати нас

Фільм «Будинок “Слово”. Нескінченний роман», у якому зіграв режисер із Херсона виходить у прокат

09 травня 2024 08:01
107
Поширити:
Скриншот із трейлеру до фільму «Будинок “Слово”. Нескінченний роман» режисера Тараса Томенка

9 травня Фільм «Будинок “Слово”. Нескінченний роман» виходить у прокат. У ньому зіграв режисер із Херсона Андрій Май у ролі поета Володимира Сосюри.

Про це йдеться на сторінці фільму.

Події фільму розповідають про 1927 рік. 

“За наказом Сталіна у Харкові збудували кооперативний будинок «Слово». Найвидатніших українських письменників заселяють у комфортні квартири. Усі вони стали учасниками експерименту, спрямованого на виведення нового типу радянського письменника та тотальний контроль над процесом творчості з метою створення єдиного художнього методу соціалістичного реалізму та не кожен із письменників погоджується оспівувати культ Сталіна”, – зазначають у дописі.
 Режисер поділився про досвід зйомок у цьому фільмі:

“Це була дуже особиста для мене робота. Особиста тим, що вона наче була продовженням тез, з якими я працював у виставі «Херсон», про власну родину, яка була під тортурами радянської влади. Вона переросла у тему знищення української інтелігенції й української культури під час репресій тридцятих”, – додав Андрій Май.

  • Журналісти Медіаплатформи “Вгору” розповіли про те, як режисер Андрій Май випадково потрапив на зйомки фільму «Будинок “Слово”. Нескінченний роман», про роль Володимира Сосюри та життя в окупації Херсона. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ