Підтримати нас

Фермери Херсонщини можуть отримати насіння сої та соняшника для весняної посівної

Вгору
Автор статті
19 березня 2024 11:23
210
Поширити:
Фото: aleksandarlittlewolf/Freepik

Понад три тисячі фермерів із Чернігівської, Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Сумської та Запорізької областей можуть отримати насіння сої та соняшника для весняної посівної кампанії від ФАО.

Про це повідомляє Кочубеївська сільська військова адміністрація.

Зазначається, що фермери можуть отримати насіння в рамках нової програми підтримки українських фермерів, яку організувала продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно із Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Фермери можуть подавати заявки через Державний аграрний реєстр до 24 березня 2024 року.

Узяти участь у програмі можуть малі та середні фермерські господарства та сільгоспвиробники із прифронтових областей, чиї земельні угіддя становлять від 10 до 500 гектарів, йдеться в дописі.

Розмір наданої допомоги буде визначатися залежно від розміру оброблюваних земель.

  • Станом на 12 березня на правобережжі Херсонщини аграрії засіяли 72 тисячі га озимими культурами. З них 46 тисяч га – пшениці, 14 тисяч га – ячменю, 12 тисяч га – ріпаку.
  • З 2022 року на території деокупованої Херсонської області було заміновано понад 700 тисяч гектарів сільськогосподарських земель. На кінець 2023 року вдалося розмінувати близько 30% з них.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ