Підтримати нас

Близько 30% сільгоспземель деокупованої Херсонщини розмінували на кінець 2023 року

Вгору
Автор статті
02 березня 2024 19:50
235
Поширити:
Ілюстративне фото

З 2022 року на території деокупованої Херсонської області було заміновано понад 700 тисяч гектарів сільськогосподарських земель. На кінець 2023 року вдалось розмінувати близько 30% з них.

Про це повідомив народний депутат України Сергій Козир на виїзному засіданні з підготовки пропозицій щодо відшкодування шкоди особам, які постраждали від збройної агресії проти України.

За словами депутата, майже вся замінована земля раніше використовувалась для вирощування різноманітних сільгоспкультур. Фермери збували продукцію та платили податки в громади.

Внаслідок підривів фермери втратили сотні одиниць техніки для обробки. Також знищено добрива та посівний матеріал.

“Треба розуміти, що фермерам на деокупованих землях потрібно буде не тільки починати все з нуля, а й більш ретельно обробляти землю, яка зазнала шкоди”, – пише Сергій Козир.
  • Станом на 14 лютого 2023 року розміновано дві тисячі гектарів. Це близько 29% від загальної площі територій правобережної Херсонщини. Найбільше розміновано земель сільськогосподарського призначення, а саме 173 тисячі гектарів.
  • Згідно з даними Міністерства аграрної політики України – 45% агропідприємств деокупованої частини Херсонської області відновили свою діяльність лише наполовину, 30% – досі не працюють.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ