Підтримати нас

Фермера з Бериславщини судитимуть за жорстоке поводження з тваринами

Автор статті
25 липня 2023 12:29
636
Поширити:

Мешканця селища Червоний Маяк Бериславського району Херсонської області Валерія Ільїна судитимуть за розстріл собак.

Приблизно о 16 годині 18 квітня цього року чоловік прийшов на вулицю Шевченка в селі Червоний Маяк з вогнепальною зброєю й почав розстрілювати собак. Один песик отримав смертельне поранення. Свідки повідомили про це поліцію. 

Але Ільїн встиг до приїзду правоохоронців втекти з місця події та позбавитися зброї.

Утім, наступного дня зізнався поліціянтам, що він сам на початку квітня зробив з підручних матеріалів пістолет. І заховав його біля одного з будинків у Новорайську на вулиці Соборній.

Під час оперативно-розшукових заходів за вказаною адресою знайшли та вилучили кілька набоїв та саморобний одноствольний гладкоствольний пістолет, придатний для пострілів мисливськими патронами 12 калібру.

Наразі чоловіку інкримінують правопорушення, передбачені трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • Жорстоке поводження з тваринами (частина 1 статті  299) - карається від одного до трьох років обмеження волі або від двох до трьох років позбавлення волі;
  • Носіння, зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263) - від трьох до семи років позбавлення волі (особа не підлягає кримінальній відповідальності, якщо здала зброю органам влади добровільно);
  • Незаконне виготовлення вогнепальної зброї (ч. 1 ст. 263-1) - від трьох до семи років позбавлення волі.

Прокуратура клопотала суд про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, адже правопорушнику загрожує до семи років позбавлення волі, він може втекти або вплинути на свідків. Проте суд дозволив пану Ільїну залишитися з родиною під домашнім арештом. Адже чоловік одружений, працює на власному фермерському господарстві, раніше не судимий.

Саму справу призначили до судового розгляду 3 серпня 2023 року у Великоолександрівському районному суді Херсонської області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ