Підтримати нас

Фальшиві гроші, наркотики, зброя. Мешканець Херсонщини порушував закон "на широку ногу"

Vgoru
16 грудня 2015 04:29
292
Поширити:

До чергової частини Бериславського відділення поліції надійшло повідомлення з управління Нацбанку України в Херсонській області. Заявники повідомили про те, що на одній АЗС виявили та вилучили підроблені купюри номіналом 100 гривень.

По даному факту відкрили кримінальне провадження за фактом ч.1 ст. 199 Кримінального кодексу України «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї»

Під час проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особу, яка може бути причетною до скоєння даного злочину. Зловмисником виявився мешканець Високопільського району.

За місцем мешкання підозрюваного правоохоронці провели санкціонований обшук. У житлі чоловіка оперативники виявили близько 10 грамів сухої дрібно-подрібненої речовини з пряним запахом, яка за своїми зовнішніми ознаками нагадує наркотичну речовину "канабіс". Поліцейські виявили підроблені купюри номіналом 100 гривень, пристрої для підробки грошових купюр НБУ, а саме: відтиск-кліше для підробки грошових купюр, принтер для печатання, пристрій для відтиску (прес), магнітну стрічку для вклеювання в підроблені грошові банкноти, пристрій-сушарку для висушування грошових коштів та професійний пристрій для підрахунку грошей, а також перероблений бойовий пістолет марки "EKOL ARAS COMPACT" з переробленими набоями до нього.

Виявленні речі вилучили та направили на дослідження до Херсонського науково-дослідницького експерто-криміналістичного центру.

Як повідомив начальник Бериславського відділення поліції Олексій Добровольський, за фактами фальшивомонетництва, виявлення та вилучення зброї та наркотиків відкриті кримінальні провадження за ст.ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю або вибуховими речовинами», 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» та 199 «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї» Кримінального кодексу України.

${gallery:383743f2178e09adf2c17e52d1cb1990}

Відділ комунікації ГУНП в Херсонській області

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів