Підтримати нас

Ексдиректорку Білозерського ліцею на Херсонщині судитимуть за колабораціонізм

Vgoru
Автор статті
05 липня 2023 11:49
3,004
Поширити:

Судитимуть колишню директорку Білозерського ліцею № 1 ім. О. Я. Печерського Наталію Панькову за фактом колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору. Їй загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрювана пішла на співпрацю з ворогом та погодилася впроваджувати освітні стандарти РФ.

У липні минулого року вона обійняла окупаційну посаду директорки навчального закладу, створеного на базі захопленого ліцею – «Білозерську школу № 1 імені Печерського».

На псевдопосаді Панькова організовувала підготовку приміщень до навчального року, перехід освітнього процесу на стандарти РФ, розміщення символіки країни-агресора. Займалася добором працівників та формувала списки «перекваліфікації» вчителів у Криму.

Заочно повідомили про підозру мешканці селища Козацьке в колабораційній діяльності, вчиненої за попередньою змовою групою осіб. Їй загрожує позбавлення волі від п’яти до десяти років із конфіскацією майна. Жінка у вересні 2022 року брала участь в організації та проведенні незаконного референдуму в Козацькому. 

Заочно повідомили про підозру мешканцю Берислава в колабораціонізмі та пособництві країні-агресору. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Він у липні 2022 року отримав від окупаційної влади посаду адміністратора фейкового Бериславського управління зрошувальних систем.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ