Підтримати нас

Ексдиректорка Новотроїцької лікарні на Херсонщині засуджена до п’яти років ув’язнення за колабораціонізм

10 липня 2024 14:53
268
Поширити:
Фото з соціальних мереж

Суд визнав винною у колабораціонізмі колишню директорку “Новотроїцької центральної лікарні” у Херсонській області 39-річну Олександру Голоту. Її засудили до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна, також їй заборонено обіймати керівні посади в органах влади протягом десяти років.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на вирок суду.

Олександра Голота обійняла посаду незаконного керівника Новотроїцької лікарні, яку захопила окупаційна влада. У червні 2022 року окупаційна адміністрація в Херсонській області внесла цю лікарню до єдиного державного реєстру юросіб РФ, у реєстрі головним лікарем вказали Олександру Голоту.   

За словами одного зі свідків, на своїй посаді жінка займалася фінансовими, кадровими й господарськими питаннями. 

“У червні 2022 року Олександра Голота зателефонувала мені та розповіла, що їй дзвонили з окупаційного “міністерства” охорони здоров’я Херсонщини й запросили до Херсона з усіма правоустановчими документами лікарні. Після повернення Голота заявила, що тепер лікарня буде переоформлюватися відповідно до законодавства РФ і що статут і всі документи відтепер будуть перекладатися російською мовою. Голота “переоформила” лікарню, агітувала працівників до отримання зарплати в рублях, проводила збори колективу. Все це вона робила добровільно і без жодного примусу”, – розповідає свідок.

Свідки розповіли, що влітку 2022 року усіх співробітників лікарні агітували переходити на роботу до окупаційної влади. Усіх, хто відмовився, до 1 вересня 2022 року, автоматично звільняли.

  • Олександра Голота очолювала лікарню з серпня 2021 року. У січні 2023 року жінку звільнили з посади директора через підозру в колабораціонізмі.
  • 9 травня 2024 року правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо колишньої керівниці Новотроїцької центральної лікарні Олександри Голоти.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів