Підтримати нас

Дивні справи відділу ЖКГ Голопристанської райдержадміністрації

Автор статті
26 березня 2019 08:02
651
Поширити:

Як повідомляє Військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України, на хабарі затримано головного спеціаліста відділу житлово-комунального господарства, надзвичайних ситуацій, архітектури та містобудування Голопристанської районної держаної адміністрації та його пособника.

За офіційною інформацією, державний службовець вимагав через посередника 8 тисяч гривень у підприємця - за погодження дозвільної документації (паспорту на земельну ділянку).

Посадовця разом з посередником затримано одразу після одержання хабаря.  Операцію проводили спільно з оперативниками управління захисту економіки та слідчим відділом Нацполіції області.

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

Також прокуратура звернулася до суду з клопотанням застосувати до підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Однак слідчий суддя Херсонського міського суду Дмитро Гонтар звільнив підозрювану особу з під варти в залі суду та обмежив її пересування цілодобовим домашнім арештом. Крім того зобов’язав носити електронний засіб контролю, та заборонив відвідувати приміщення Голопристанської районної державної адміністрації та приватне підприємство «Аякс-2017».

Але цікавіше інше. Згідно із відкритими даними, у відділі ЖКГ Голопристанської райдержадміністрації головні спеціалісти «змінюються як рукавички», майже кожного півроку. Зокрема, у липні 2018 року на керівну посаду було призначено Руслана Жигадло, а вже 6 вересня Голопристанська РДА проводить новий конкурс на зайняття цієї вакантної посади. У конкурсі перемогла Анна Різанець (дівоча Кравцова). Як повідомляє офіційний сайт, «конкурс відбувся з дотриманням принципів: забезпечення рівного доступу, політичної неупередженості, законності, довіри суспільства, недискримінації, прозорості, доброчесності, надійності та відповідності методів тестування, узгодженості застосування методів тестування, ефективного і справедливого процесу відбору».

До своїх обов’язків, згідно з даними Опендатабот,  пані Анна приступила офіційно 11 березня 2019 року, 18-го березня - її затримали на хабарі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ