Підтримати нас

Двічі викрадений “Ескіз костюма” Сигізмунда Олесевича: Херсонський художній музей фіксує злочин 

Автор статті
15 квітня 2024 19:53
174
Поширити:
Фото: Херсонський художній музей/ Сигізмунд Олесевич. Ескіз костюма. 1915 рік. Папір. Акварель

Херсонський художній музей продовжує фіксувати художні твори, викрадені окупаційними військами. Стало відомо про те, що “Ескіз костюма” Сигізмунда Олесевича також незаконно вивезений із музею. 

Про це повідомляє на своїй сторінці музей.

Зазначається, що акварель митця належала до частини колекції Херсонського музею ще до початку Другої світової війни. Під час нацистської окупації він вивезений із Херсона, але потім його повернули. 

“Трактований в дусі модернізму ескіз театрального костюма, викрадений окупантами з Херсонського художнього музею, належить до одеського періоду життя художника. Де зараз перебуває робота, невідомо”, – додають працівники. 
  • Перед втечею з міста, наприкінці жовтня – на початку листопада 2022 року, окупаційні війська пограбували херсонський музеї, маскуючи свої дії гаслом «збереження культурних цінностей» і називаючи грабунок «евакуацією». Мародерство в Херсонському художньому музеї за допомогою супутникових фотографій зафіксував Смітсонівський Інститут у США. Вкрадені експонати вивезли до Криму, в Центральний музей Тавриди. Херсонські музейники збирають докази російського злочину.
  • На відео російських пропагандистів, знятому у Центральному музеї Тавриди у вересні 2023 року, потрапив зворотний бік полотна з маркуванням ХХМ (Херсонський Художній Музей) та інвентарним номером, за яким вдалось ідентифікували викрадену роботу – натюрморт Ольги Малютіної “Яблука та виноград”.
  • Майже всі картини херсонського художника-реаліста Олексія Шовкуненка російські військові викрали з колекції Херсонського художнього музею.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ