Підтримати нас

Допомагав армії РФ зводити понтонну переправу: на Херсонщині під підозрою окупаційний директор портового флоту

01 травня 2024 12:40
256
Поширити:
Фото: Wikipedia

На Херсонщині в пособництві державі-агресору підозрюється 34-річний чоловік, який обійняв посаду окупаційного директора портового флоту.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.
 
За даними слідства, у червні 2022 року окупаційна влада призначила підозрюваного на посаду незаконного директора “Херсонського міського торгового порту”. Чоловік перереєстрував захоплене українське підприємство в податковій службі РФ.
 
У липні 2022 року він обійняв посаду окупаційного начальника портового флоту в незаконно створеному “Морському торговельному порту”. 
 
На своїй посаді чоловік організовував роботу портового флоту, налагоджував взаємодію з іншими підрозділами підприємства, забезпечував технічне обслуговування та ремонт суден, контролював переміщення захоплених армією РФ плавзасобів.
 
За наказом незаконної адміністрації Херсонщини він брав участь у підготовці до зведення понтонної переправи через річку Дніпро.

“Він формував караван суден та екіпажі для вимірювальних робіт, землечерпання, буксирування, кантування тощо. А також забезпечував майбутню переправу баржами”, – пише прокуратура.

Підозрюваному загрожує ув’язнення на строк від десяти до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п'ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • Нещодавно підозру в пособництві державі-агресору отримав 52-річний чоловік, який обійняв посаду окупаційного керівника вагонного депо. Він керував ремонтом та технічним обслуговуванням вантажних вагонів, їх модернізацією, відновленням запасних частин і вузлів. Ці вагони використовувалися у тому числі для транспортування вкраденого російськими військами збіжжя з України.
Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ