Підтримати нас

До Польщі вирушив перший "безвізовий" потяг

12 червня 2017 11:15
216
Поширити:

12 червня Києва до польського міста Перемишля вирушив перший "безвізовий" потяг. Ним подорожує група з понад 40 українських активістів, експертів, аналітиків, митців і журналістів.

Проводжали їх зЦентрального залізничного вокзалу Києва представники українського уряду та іноземні дипломати, передає УНІАН.

"Корифеї української культури та представники громадянського суспільства вирушили до Польщі, щоб перевірити, як у перший день працює перетин кордону з Європейським Союзом, який зараз залишиться виключно кордоном, а не бар'єром.

З сьогоднішньої ночі ми маємо можливість бачити на свої очі і пересвідчуватися, яка є Європа, вчитися там практик, приносити їх додому, змінювати нашу державу на краще, і я переконана, те, що цей безвізовий потяг їде, і що ми отримали такий безвіз, це насамперед визнання того, що ми зробили ті реформи, які нам бути потрібні", - каже віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Своєю чергою, посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло сказав, що Україна заслужила на запровадження безвізового режиму. За його словами, сьогодні ЄС відкриває європейський простір для України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ