Підтримати нас

До Дня вишиванки розпочали проєкт “Вишивана Херсонщина”

Автор статті
17 квітня 2024 08:26
192
Поширити:
Фото Олександра Корнякова

На Херсонщині розпочали проєкт до Дня вишиванки, який передбачає збір виробів рукоділля. Їх передадуть військовим на Херсонський напрямок.

Про це йдеться на сторінці Міністерства культури та інформаційної політики.

“Долучитись до цього проєкту запрошуються усі майстри, аби вишити нитками чи бісером серветку, панно, картину із зображенням таких символів, як Герб і Прапор України, калину, різноманітні українські орнаменти, надписи зі слів «Україна», «ЗСУ», назви рідного населеного пункту із зображенням відомої у ньому споруди. Це також можуть бути браслети з бісеру чи вишивки та інші вироби ручної роботи, які підкреслюють нашу українську національну ідентичність”, – йдеться в матеріалі.
 Зазначається, що організатори просять надсилати до 10 травня вироби до Херсона. Координує акцію Тетяна Князєва, телефон 0975558267.

“Після завершення збору відбудеться виставка отриманих робіт, а всі вироби передаватимуть захисникам і захисницям, які на передовій боронять Херсонщину”, – додають організатори. 
  • День вишиванки є неофіційним народним святом, яке започаткували у 2006 році. Воно припадає на третій тиждень травня.
  • З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка уповноважений із захисту державної мови за підтримки Міністерства освіти й науки України, Всеукраїнського проєкту “Єдині” та студентських мовних омбудсменів започаткував Всеукраїнський проєкт збору книжок "Вільні читають українською!"
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ