Підтримати нас

До депортації українських дітей причетна дружина російського очільника МНС

22 серпня 2024 18:20
302
Поширити:
Фото: російські ЗМІ

Дружна російського міністра з надзвичайних ситуацій та колишнього охоронця Путіна Олександра Куренкова Олена Мільська причетна до депортації дітей з окупованих територій України. Вона керує організацією “Національний моніторинговий центр допомоги зниклим та постраждалим дітям”, волонтери якого зустрічають депортованих дітей в окупованому Криму.

Про це йдеться в розслідуванні російського видання “Проєкт”, повідомляє ZMINA.

Центр Мільської та російське МНС підписали офіційний документ про співпрацю. У 2022 році волонтери центру зустрічали потяги з викраденими дітьми з Херсона в окупованому місті Джанкой в Криму.

Ймовірно, центр також причетний до вивезення дітей з табору біженців “Ромашка” в Ростовській області. На одному з фото, які виклала Олена Мільська, журналісти впізнали дітей із Донецького дошкільного дитячого будинку №1.

“Серед дітей є дівчинка, на ім'я Діана. Нині вона разом із двома сестрами та братом вивезена за півтори тисячі кілометрів, до башкирського містечка Учали”, — розповідають журналісти.

Мільська та Куренков також причетні до мілітаризації дітей. Вони започаткували військові навчання, розраховані насамперед на школярів 14-18 років, а також росіян, що добровільно мобілізуються на війну проти України.

  • Станом на березень 2024 року в Херсонській області в розшуку перебуває близько 500 дітей, яких вивезли на підконтрольну РФ територію.
  • За даними ООН, станом на листопад 2023 рік українська влада проінформувала, що, за винятком поодиноких випадків, більшість дітей із Херсонського обласного будинку дитину ще залишаються на підконтрольній РФ території.
  • Британська агенція новин Reuters повідомляла, що Росія засекретила дані про дітей, яких окупаційна влада незаконно вивезла з Херсонщини до Криму чи РФ.
  • СБУ повідомила про підозру депутатці держдуми РФ Яні Лантратовій та Інні Варламовій, що є дружиною голови фракції у федеральних зборах РФ Сергія Миронова. Вони незаконно вивезли двох неповнолітніх дітей із Будинку дитини під час окупації Херсона.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів