Підтримати нас

Директор Асканії-Нова повідомив, як довго російські військові перебувають у заповіднику

Vgoru
Автор статті
23 січня 2024 13:03
927
Поширити:

Центр Нацспротиву повідомляє, що російські окупанти розміщують військову техніку в заповідниках, зокрема, в Асканії-Нова на Херсонщині. 

Також вони облаштували артилерійський полігон у заказнику на півострові Карадай. Так військові РФ провокують екологічну катастрофу на окупованих територіях Херсонщини, стверджують у Нацспротиві. 

Законний директор Асканії-Нова Віктор Шаповал у коментарі “Вгору” повідомив, що інформація про розміщення російської військової техніки в заповіднику не нова. 

“Військова техніка і особовий склад має постійну дислокацію в Асканії-Нова з початку жовтня 2022 року. Тому це в жодному разі неактуальна інформація. Ви маєте розуміти, що на окупованій території вони базуються скрізь, де є відповідні умови, укриття і так далі”, – сказав Віктор Шаповал.

Біосферний заповідник “Асканія-Нова” на Херсонщині окупований російськими військами з 24 лютого 2022 року. Понад рік установа функціонувала в автономному режимі, без втручання російських окупантів.

З періоду початку окупації в Асканії-Нова було сім пожеж, останні дві з яких, а саме від 22 серпня та 1 вересня – завдали заповіднику найбільших збитків. Частота й масштаби пожеж об’єктивно спричинені окупацією та присутністю військ Росії на території заповідника.

У грудні 2023 Нацполіція повідомила про підозру в колабораціонізмі 48-річному Дмитру Мещерякову. Він із березня 2023 року очолює захоплений російськими окупантами біосферний заповідник "Асканія-Нова".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ