Підтримати нас

Дев’ять жителів Херсонщини втратили 215 тисяч гривень унаслідок дій шахраїв

22 травня 2024 07:51
142
Поширити:
Фото: Pexels

Дев’ять жителів Херсонської області загалом втратили 215 тисяч гривень унаслідок дій шахраїв, які діяли за чотирма різними схемами.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

Четверо жителів Херсонщини стали жертвами схеми “родич просить у борг”.

Жінці з Великої Олександрівки зателефонував невідомий, він представився рідним братом її чоловіка і попросив позичити гроші на операцію, вона перевела на рахунок незнайомця 10 тисяч гривень.

Трьом жителькам Херсона у месенджерах надійшли повідомлення від знайомих, які просили гроші в борг. Вони перерахували зловмисникам від 2 тисяч до 17 тисяч гривень.

Ще троє жителів Херсона перейшли за невідомими посиланнями для отримання грошової допомоги від різних організацій, ввели дані банківських карток, і з їхніх рахунків шахраї зняли від 2 тисяч до 56 тисяч гривень.

Двоє чоловіків втратили гроші при купівлі товарів у інтернеті. 33-річний чоловік на сервісі оголошень замовив авто і домовився з продавцем про передоплату. Він переказав продавцю 100 тисяч гривень, після чого оголошення з сайту зникло і продавець перестав виходити на зв'язок.
  
24-річний чоловік через месенджер замовив мобільний телефон, за який переказав 6 тисяч гривень передоплати. Отримавши кошти, продавець зник.

  • Нещодавно стало відомо, що зловмисники використовують символіку державних установ для створення телеграм-каналів, де виманюють особисті та фінансові дані пенсіонерів від імені цих установ.
  • У соцмережах від імені популярної мережі супермаркетів зловмисники розповсюджують фейкові повідомлення про нібито можливість отримати тисячу гривень на банківську картку.
  • Також кіберполіція повідомила про новий вид шахрайства: надходять фейкові СМС, що містять фішингові посилання, через які люди переходять на підконтрольні шахраям ресурси. У повідомленнях йдеться про те, що прийшла посилка від імені відомого поштового сервісу.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів