Підтримати нас

На Херсонщині діє нова шахрайська схема – ХОВА

Вгору
Автор статті
17 березня 2024 15:24
496
Поширити:
Фото: Freepik

У соцмережах від імені популярної мережі супермаркетів зловмисники розповсюджують фейкові повідомлення про нібито можливість отримати тисячу гривень на банківську картку.

Про це повідомляє Херсонська ОВА.

Зазначається, що такі повідомлення містять посилання на підробні сайти, які належать шахраям. На сайті вас просять ввести персональну інформацію, а потім підтвердити операцію у своєму інтернет-банкінгу або надати отриманий пароль підтвердження.

Також система шахрайського сайту вимагає дозвіл на доступ до вашого ключа електронного підпису.

Отримавши цю інформацію зловмисники матимуть доступ до ваших облікових записів і розпоряджатися усіма коштами на банківських рахунках, пише ХОВА.

  • Нещодавно кіберполіція повідомила про новий вид шахрайства: надходять фейкові СМС, що містять фішингові посилання, через які люди переходять на підконтрольні шахраям ресурси. У повідомленнях йдеться про те, що прийшла посилка від імені відомого поштового сервісу.
  • В ефірі “Вгору” речник Нацполіції Андрій Кований розповів, що з початку 2024 року поліція Херсонської області розпочала 135 кримінальних проваджень за фактом телефонного та інтернет-шахрайства. Топ шахрайських схем наразі формується наступним чином: на першому місці інтернет-шахраї, які діють у сфері купівля/продаж товарів (на них надходить понад 50% зі всіх заяв), на другому місці фішингові посилання, а на третьому – злам сторінок.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ