Підтримати нас

Вимагають гроші від імені держустанов: як не втрапити у нову шахрайську схему

Автор статті
10 квітня 2024 18:26
131
Поширити:
Фото: Freepik

Зловмисники використовують символіку державних установ для створення телеграм-каналів, де виманюють особисті та фінансові дані пенсіонерів від імені цих установ.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

“Зокрема, у таких телеграм-каналах особам пропонують отримати неіснуючі види соціальних послуг. При цьому використовується символіка державних установ або вигаданих організацій, які нібито допомагають пенсіонерам. Для маскування такі повідомлення розбавляються різними матеріалами й життєвими порадами”, – пишуть правоохоронці.
 За словами поліціянтів, посилання, розміщені у таких анонімних телеграм-каналах, можуть вести на сайти, які містять шкідливе програмне забезпечення або дезінформацію.
“Також звертаємо увагу, що в майбутньому такі телеграм-канали можуть швидко перепрофілюватися для поширення ворожої пропаганди”, – йдеться в дописі.

Правоохоронці радять перевіряти інформацію про доступні пенсіонерам соціальні послуги на офіційному сайті Пенсійного фонду України або одразу звертатися до управління Пенсійного фонду за вашим місцем проживання.

Інформацію про послуги для малозахищених груп населення можна дізнатися в Управлінні соціального захисту.

  • Нещодавно стало відомо, що у соцмережах від імені популярної мережі супермаркетів зловмисники розповсюджують фейкові повідомлення про нібито можливість отримати тисячу гривень на банківську картку.
  • Також кіберполіція повідомила про новий вид шахрайства: надходять фейкові СМС, що містять фішингові посилання, через які люди переходять на підконтрольні шахраям ресурси. У повідомленнях йдеться про те, що прийшла посилка від імені відомого поштового сервісу.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ