Підтримати нас

Держдума РФ прийняла «закони Ярової»: в’язниця за пости в соцмережах та відповідальність з 14 років

Vgoru
Автор статті
26 червня 2016 01:50
637
Поширити:

Держдума РФ прийняла відразу в другому і третьому читанні так званий «антитерористичний пакет» законопроектів, який розробили депутат Держдуми Іріна Яровая і член Ради Федерації Віктор Озєров.

Прийняті поправки значно посилюють цілий ряд законів. До Кримінального кодексу внесено статтю про неінформування: за «неповідомлення про злочин» садитимуть на термін до одного року.

Ця норма поширюється на такі злочини, як тероризм, захоплення влади і посягання на життя державного діяча.

У справах про тероризм знижений вік до кримінальної залучення: тепер: до неї притягуватимуть з 14-річного віку. У КК вводиться нова стаття про міжнародний тероризм, яка передбачає покарання аж до довічного ув'язнення.

«Пакет Ярової» посилює контроль за листуванням. Операторів зв'язку і «організаторів поширення інформації» зобов'язали протягом півроку зберігати зміст повідомлень користувачів, а також надавати державним органам кошти для декодування зашифрованої листування.

Кримінальний кодекс також доповнено статтею «схиляння, вербування або інше залучення» в організацію масових заворушень. Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Також, ці закони пропонували позбавляти громадянства за деякі злочини, але ця поправка не була прийнята.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ